به گزارش صنعت ماشین، محمدعلی تیموری درنشست هماهنگی و توسعه همکاری های صنعت و دانشگاه با اشاره به چالش های تولید در سایپا افزود: در سال ۹۰ مدیران شرکت سایپا تصمیم گرفتند سرمایه شرکت از تحقیق و توسعه به سرمایه گذاری در بورس برود و این امر سبب شد که سرمایههای شرکت به جای سرمایه گذاری در بخش تحقیق و توسعه وارد بورس و سهام بازی شد.
وی با بیان اینکه این اولین انحراف یک شرکت خودرو سازی است، اظهار کرد: این در حالی است که همه شرکتهای خودرو ساز سرمایه های خود را در بخش تحقیق و توسعه صرف میکنند.
وی الزامی شدن استانداردها در خودرو ها را از دیگر چالشهای سایپا ذکر کرد و در این باره توضیح داد: اجباری شدن استاندارد ها موجب وابستگی بیشتر ما به خارج شد و این دو عامل (انحراف در سرمایه گذاری و وابستگی به خارج) موجب شد که در شرایط تحریم، تولید اقتصادی صورت نگیرد و خسارت زیادی وارد شود.
تیموری، تولید اقتصادی را شامل کیفیت تولید، قیمت مناسب و تحویل به موقع دانست و با بیان اینکه این اامور در دستور کار سایپا قرار گرفته است، ادامه داد: در زمان تحویل گرفتن این سمت ۸۰ هزار خودرو در پارکینگ موجود بود که ارزش آنها ۱۲ هزار میلیارد تومان میشود و این عدد به این معنی است که ۱۲ هزار میلیارد تومان فروش از دست رفته داریم ضمن آنکه بدهی زیادی به قطعه سازان ایجاد شد.
مدیر عامل شرکت سایپا زمان تحویل را از دیگر مشکلات این شرکت نام برد و گفت: خودو سازان دنیا شاخصی به نام "نرخ عبور مستقیم" دارند که عبارتست از عرضه به موقع خودرو که این شاخص به ۱۰۰ درصد نزدیک است ولی ضریب ایران در این شاخص کمتر از ۱۸ درصد است.
وی، با طرح این سوال که چرا ما در موشک سازی و صنعت نظامی پیشرفت خوبی داریم، ولی در خودروسازی نه؟ گفت: یکی از دلایل آن ایثار و اخلاص و دیگری وجود فضای آرام در بخش صنعت نظامی است. در فضایی که آرامش حاکم نباشد، کار کردن دشوار است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر ۱۷ میلیون خودروی بالای ۱۸ سال با مصرف سوخت زیاد در کشور داریم، گفت: ما آمادگی همکاری با دانشگاه ها برای رفع نیازها را داریم.